ScienceGuide: “Beoogde beleidseffect bindend studieadvies wordt niet gehaald.”

“De vraag is of deze probleemverplaatsing, die ook nog eens veel geld kost, het allemaal waard is.”

Het beoogde beleidseffect van het bindend studieadvies wordt niet behaald, dat concluderen onderzoekers Chris van Klaveren en Ilja Cornelisz van de Vrije Universiteit in een working paper dat vandaag uitkomt. Als eersten brachten zij in kaart waar studenten na een negatief bindend studieadvies eigenlijk naartoe gaan. Kiezen ze ook voor een geschiktere opleiding? Wat blijkt: studenten met een negatief advies lappen het advies aan hun laars, slechts 7,5% kiest voor een andere opleiding, de rest vervolgt dezelfde of een zeer vergelijkbare opleiding elders.

Lees verder ScienceGuide…

ScienceGuide: “Beoogde beleidseffect bindend studieadvies wordt niet gehaald.”